Spycra Roll – Transparante film op rol met siliconen kleeflaag – verschillende formaten – NIEUW

Vanaf: 47,81 ( 50,68 incl. BTW )

47,81 ( 50,68 incl. BTW )
62,05 ( 65,77 incl. BTW )
68,42 ( 72,53 incl. BTW )
Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tag:
 • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
 • 14 dagen retourgarantie
 • Keuze uit meer dan 5.000 producten
 • Beveiligde betaling

Beschrijving

Spycra Roll: transparante polyurethaan film met een zelfklevende siliconen oppervlakte ontwikkeld met “ReSkin Silicone. Reskin Technology”; een unieke en gepatenteerde technologie.

Product omschrijving

Spycra Roll is een dunne transparante polyurethaan film met een zacht klevende silicone hechtlaag ontworpen om fragiele en gevoelige huid te beschermen. Bovendien minimaliseert Spycra Roll het risico op huidletsels bij verbandwissels. Spycra Film op rol zeer soepel en past zich perfect aan huid- oneffenheden en lichaamscontouren. Spycra Roll zorgt voor een soepele transparante afdekking en beschermt de huid of de wonde tegen microbiële of externe besmettingen en tegen vochtinfiltratie. Spycra Roll is luchtdoorlatend en ondersteunt de wondheling volgens het principe van vochtige wondheling. Spycra Roll absorbeert geen wondvocht. Spycra Roll kan gebruikt worden als een primair verband of kan gebruikt worden in combinatie met andere producten. Spycra Roll kan op maat verknipt worden zodat het uitermate geschikt is voor zowel grote als kleine zones.

ReSkin Silicone Skin Technology

ReSkin Silicone Skin Technology” is een gepatenteerde combinatie van soepele materialen en een zachte, zelfklevende siliconen hechtlaag. “Reskin Silicone Skin Technology” ligt aan de basis van Spycra Roll, een elastische polyurethaan film welke niet verkleeft in de wonde en welke minimale trauma en pijn geeft bij het verwijderen. Op de huid verzekert Spycra Roll een zachte doch perfecte aankleving zonder verlies van epidermis bij verbandwissels. Dankzij de “ReSkin Silicone Skin Technology” kan Spycra Roll preventief gebruikt worden bij ‘skin at risk’ en dit ter ondersteuning van fragiele huid. Spycra Roll kan ook gebruikt worden bij de verzorging van oppervlakkige niet tot weinig exsuderende wonden waarbij het comfort van de patiënt centraal staat (pijnloze verwijdering bij verbandwissels in combinatie met een ondersteuning van de wondheling).

Beschrijving van de werking

Spycra Roll is ontworpen om fragiele en gevoelige huid te beschermen. Bovendien minimaliseert Spycra Film op rol het risico op huidletsels bij verbandwissels. Spycra Roll is zeer soepel en past zich perfect aan huidoneffenheden en lichaamscontouren. Spycra Roll zorgt voor een soepele transparante afdekking en beschermt de huid of de wonde tegen microbiële of externe besmettingen en tegen vochtinfiltratie. Spycra Roll is luchtdoorlatend en ondersteunt de wondheling volgens het principe van vochtige wondheling.

Toepassingen

 • als een primair verband om huidletsels bij fragiele en gevoelige huid te beperken.
 • als een beschermende folie om huid en wonden te beschermen tegen microbiologische of andere contaminaties alsook tegen het doorsijpelen van vocht.
 • als een secundair verband voor het fixeren van gaasverbanden en non-woven kompressen.

Gebruiksaanwijzing

 1. Was de handen vooraleer de zorg aan te vangen
 2. Maak de huid en/of de wonde schoon en droog de huid maximaal.
 3. Plaats indien gewenst een kompres over de wonde.
 4. De gewenste lengte van de rol knippen zodat het te beschermen huidgedeelte volledig beschermd kan worden. Ingeval van een wonde, zorg daarbij voor een overlap van minimaal 2cm op de omliggende gezonde huid.
 5. Hou Spycra Roll vast met de beschermfolie naar boven gericht en verwijder de beschermfolie.
 6. Hou Spycra Roll vast met de twee groene zijstrookjes en breng de film aan over de te beschermen huidoppervlakte. Druk de film goed aan teneinde een goede kleving te verkrijgen.
 7. Verwijder de groene strookjes en druk nogmaals goed aan.

Nota: Draag er zorg voor dat Spycra Roll op rol op een niet-uitgerokken wijze is aangebracht. Bij locale behandeling met corticosteroïden, antibacteriële zalven of hydrogels kunnen deze onder Spycra Roll worden aangebracht . Bij gebruik van hydrogels en zalven kan de kleefkracht van Spycra Roll sterk verminderd zijn.

Verwijderen van Spycra Roll

Maak een hoekje van de film los en rek de film langzaam uit in één beweging die evenwijdig loopt met de huid.

Voorzorgsmaatregelen

 • Bij gebruik op een zwetende of vochtige huid is de kans zeer groot dat Spycra Roll onvoldoende kleeft. Het is belangrijk voor het gebruik de huid maximaal te drogen.
 • Spycra Roll mag niet direct gebruikt worden op open wonden.
 • Draag er zorg voor dat bij het nemen van een bad, Spycra Roll niet in contact komt met water.

Waarschuwingen

Spycra Roll mag ook niet als primair fixatiemiddel gebruikt worden voor IV, cannulae, poorten of andere levensondersteunende hulpmiddelen.

 

Extra informatie

Afmetingen

10cm x 5m, 15cm x 5m, 5cm x 5m