Repose zitkussen 45 x 45 cm + pomp

108,81 ( 115,34 incl. BTW )

Artikelnummer: 190166 Categorie:
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Het Repose zitkussen werkt volgens hetzelfde principe als de Repose matras en verzekert een doeltreffende en gelijkmatige drukverdeling.

Geschikt voor gebruik in een rolstoel, op een gewone stoel of in de fauteuil. Met een elastische band wordt het zitkussen in positie gehouden.

Wat is Repose?

Repose biedt een totaaloplossing om decubitus te voorkomen en te behandelen.

Repose bestaat uit met lucht gevulde en onderling verbonden membranen uit polyurethaanfilm. Het polyurethaan is uiterst elastisch: het kan tot zesmaal worden uitgerekt zonder te scheuren of zijn elastische veerkracht te verliezen. Het materiaal is ademend, waterdicht en temperatuurneutraal.

De combinatie van lucht en polyurethaanfilm garandeert de best mogelijke drukverdeling door immersie en omhulling. Met Repose kunnen druk, schuifkrachten, wrijfkrachten en microklimaat doeltreffend worden aangepakt.

Kan Repose gemakkelijk worden ingezet in de thuiszorg?

Ja. Repose is klein, handig en makkelijk mee te nemen.

Moet men de druk van Repose controleren?

Bij het opblazen wordt de druk automatisch optimaal ingesteld dankzij de ingebouwde SmartValve technologie. De gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de optimale waarde voor drukverdeling en klinische doeltreffendheid wordt bereikt. Een hoorbare klik bevestigt dat de correcte druk is bereikt en garandeert dat Repose klaar is voor gebruik en niet te veel of niet te weinig is opgeblazen. De druk is dezelfde voor alle Repose producten.

Een Repose hulpmiddel in gebruik moet regelmatig worden nagekeken op de druk. Dit gebeurt snel en gemakkelijk tijdens de dagelijkse zorg en zo ben je zeker dat de druk steeds juist is. Mogelijk moet er om de 7 à 10 dagen wat lucht worden bijgeblazen.

Wat is het maximum gewicht van de patiënt die Repose gebruikt?

Het maximum toegelaten gewicht op een Repose product voor volwassenen is 139 kg.

Mag een Repose zitkussen in een zetel worden gebruikt?

Ja. Het zitkussen mag in de zetel, in de rolstoel, op de stoel worden gebruikt. Bij het zitkussen moet je letten dat het ventiel naar beneden is gericht en dat de luchtcellen langs de dijbenen liggen, in de lengte dus. Zo zorgen de 2 buitenste cellen voor extra steun en comfort. Het kussen wordt ook met linten vastgemaakt. Het is eventueel beschikbaar met een polyurethaanhoes: bij een agiteerde of incontinente patiënt is dit soms nuttig. Hier geldt ook de regel: geen onnodige lagen op het kussen leggen omdat de efficiëntie vermindert met elke overbodige laag.

Hoe wordt Repose gereinigd?

Gebruik voor het reinigen van Repose de gangbare reinigingsmiddelen voor huiselijk gebruik, zoals water en zeep.