Repose anti-decubitus oplegmatras 190 x 77 cm met pomp

234,93 ( 284,27 incl. BTW )

Artikelnummer: 190168 Categorieën: ,
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Bewezen efficiëntie voor een brede inzet in preventie en behandeling van decubitus.

De Repose oplegmatras bestaat uit 16 met elkaar verbonden luchtkamers. Dit reactief hulpmiddel biedt een optimale drukherverdeling aan elke risicopatiënt. De ervaring leert ons dat patiënten ook zeer comfortabel op Repose liggen. Zeker bij zeer lichte en pijngevoelige patiënten…

Karakteristieken Repose anti-decubitus oplegmatras

De Repose matras wordt veilig en gemakkelijk geleverd in een speciaal beschermingskarton dat als pomp dient.

Door het uitstekende multi-directionele rekvermogen van beide membranen uit polyurethaan is een doeltreffende en gelijkmatige drukverdeling verzekerd. Schuif- en wrijvingskrachten worden sterk gereduceerd.

De patiënt ligt bijzonder comfortabel op een glad, zacht, huidvriendelijk en dampdoorlatend oppervlak. Het polyurethaan dat röntgenstralen doorlaat maar water afstoot kan betrouwbaar en gemakkelijk worden gereinigd/gedesinfecteerd.

Wat is Repose?

Repose biedt een totaaloplossing om decubitus te voorkomen en te behandelen. Het gamma omvat zitkussens, oplegmatrassen, hielwiggen, hielbeschermers enz. Ook voor baby’s en kleine kinderen werden er speciaal aangepaste hulpmiddelen ontwikkeld.

Repose bestaat uit met lucht gevulde en onderling verbonden membranen uit polyurethaanfilm. Het polyurethaan is uiterst elastisch: het kan tot zesmaal worden uitgerekt zonder te scheuren of zijn elastische veerkracht te verliezen. Het materiaal is ademend, waterdicht en temperatuurneutraal.

De combinatie van lucht en polyurethaanfilm garandeert de best mogelijke drukverdeling door immersie en omhulling. Met Repose kunnen druk, schuifkrachten, wrijfkrachten en microklimaat doeltreffend worden aangepakt.

Kan Repose gemakkelijk worden ingezet in de thuiszorg?

Ja. Repose is klein, handig en makkelijk mee te nemen.

Een Repose oplegmatras of zitkussen is handig verpakt in een koker die ook de pomp is om Op elke Repose pomp staat de gebruiksaanwijzing. Mocht het nodig zijn, dan heb je die steeds bij de hand. Repose op te blazen! Het vergt slechts enkele minuten om een Repose product klaar te maken voor gebruik.

Moet men de druk van Repose controleren?

Bij het opblazen wordt de druk automatisch optimaal ingesteld dankzij de ingebouwde SmartValve technologie. De gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de optimale waarde voor drukverdeling en klinische doeltreffendheid wordt bereikt. Een hoorbare klik bevestigt dat de correcte druk is bereikt en garandeert dat Repose klaar is voor gebruik en niet te veel of niet te weinig is opgeblazen. De druk is dezelfde voor alle Repose producten.

Een Repose hulpmiddel in gebruik moet regelmatig worden nagekeken op de druk. Dit gebeurt snel en gemakkelijk tijdens de dagelijkse zorg en zo ben je zeker dat de druk steeds juist is. Mogelijk moet er om de 7 à 10 dagen wat lucht worden bijgeblazen.

Kan men Repose opblazen met de patiënt op het matras of op het kussen?

Neen. Repose moet worden opgeblazen zonder enige belasting. De SmartValve technologie werkt alleen wanneer de patiënt niet op het matras ligt of op het kussen zit.

Wat is het maximum gewicht van de patiënt die Repose gebruikt?

Het maximum toegelaten gewicht op een Repose product voor volwassenen is 139 kg.

Op welk type matras mag een Repose oplegmatras worden gebruikt?

Een Repose oplegmatras mag op elk statisch matras worden gelegd. Het kan dus gemakkelijk thuis worden ingezet. Zelfs op een dubbel bed kan een Repose oplegmatras worden vastgemaakt en gebruikt door één patiënt zonder hinder voor de andere persoon.

Wanneer mag Repose worden gebruikt?

Repose kan worden gebruikt zodra er een risico bestaat op decubitus of bij een bestaande wonde. Denk ook aan het comfort van de patiënt: het Repose product verhoogt het comfort tijdens het liggen / zitten en maakt geen lawaai (geen motor nodig!). Repose kan dus ook in de palliatieve zorg worden gebruikt.

Hoe zit het met het gebruik van lakens in combinatie met Repose?

Lakens mogen normaal worden gebruikt op een Repose oplegmatras. Let er wel op dat er geen hangmat-effect wordt veroorzaakt: de lakens niet te strak opspannen, en liefst dus een los, soepel (hoes)laken gebruiken. Best ook het aantal lakens niet vermenigvuldigen: de efficiëntie van Repose vermindert naarmate het aantal lagen erop verhoogt!

Moet wisselhouding nog worden toegepast wanneer de patiënt een Repose product gebruikt?

Ja. De gangbare richtlijnen inzake het voorkomen en behandelen van doorligwonden moeten steeds worden gevolgd.

Hoe wordt Repose gereinigd?

Gebruik voor het reinigen van Repose de gangbare reinigingsmiddelen voor huiselijk gebruik, zoals water en zeep.

Hoe lang gaat Repose mee?

Bij normaal gebruik is Repose een duurzaam product en heeft men er jarenlang plezier van.