Synthetische watten Heka rol van 10cm x 3m – 5 stuks

3,83 ( 4,06 incl. BTW )

Artikelnummer: 000441 Categorieën: ,
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Heka synthetische watten voor onder de korte rekwindel bij compressietherapie = polsteren.

Toepassing synthetische watten

Omdat het onderbeen niet overal gelijkmatig rond is, zal de druk die de korte rekwindel uitoefent niet overal gelijk zijn. Door te polsteren met synthetische watten (holtes opvullen) maak je het been egaal van vorm waardoor de druk optimaal verdeeld wordt over het been. Zolang er veel oedeem is rond de enkel, is polsteren niet nodig, omdat het been dan rond is. Hierna kan dan gezwachteld worden.

Eigenschappen synthetische watten

Heka synthetische watten is een wattenrol, welke bestaat uit lagen los samenhangende synthetische vezels. De wattenrol is 100% polyester. Door de vezelkroezing heeft het materiaal enigszins een klevend karakter. De wattenrol is huidvriendelijk en luchtdoorlatend. Het regelt de warmte. De watten absorberen niet en broeien ook niet. Helpt drukplekken te voorkomen.

Wat is compressietherapie ?

Compressietherapie is een techniek die de doorbloeding in de benen verbetert . Bij vochtophoping of spataders krijgen patiënten een drukverband om het onderbeen. Hier kan ook bijpassende polstering (synthetische watten) nodig zijn. De thuisverpleegkundigen helpen je bij het aanbrengen en wisselen van de steunkousen of zwachtels al of niet met polstering.

Als de bloeddoorstroming in de aderen onvoldoende is, ontstaat er verhoogde druk in de aderen. Dit leidt tot vochtophoping of oedeem. Wonden op het been genezen hierdoor moeilijk. De arts kan compressietherapie voorschrijven voor de behandeling van een wonde aan het been of het voorkomen ervan. Ook bij spataders kan een steunverband aangewezen zijn. De thuisverpleegkundigen brengen de  compressietherapie aan. Vraag advies en ondersteuning aan uw arts of thuisverpleegster.

Al onze korte rekwindels kan u hier terugvinden.