Basisset voor compressietherapie (4 korte rekwindels + buisverband + Synthetische wattenrol + kleefpleister)

41,23 ( 43,70 incl. BTW )

Artikelnummer: 074970 Categorieën: ,
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Compressietherapie is een techniek die de doorbloeding in de benen verbetert.

Inhoud van de compressiebox

De compressiebox bevat een compleet pakket met daarin de belangrijkste producten voor de behandeling van patiënten met veneuze insufficiëntie die starten met ambulante compressietherapie.

Inhoud:

2 x 2 Korte rek windel – 5 m x 10 cm
1 x multistretch naadloos buisverband blauwe lijn – 5 m x 7,5 cm
1 x synthetische wattenrol – 3 m x 10 cm
1 x hechtpleister op spoel – 5 m x 2,5 cm

Wat is compressietherapie ?

Compressietherapie is een techniek die de doorbloeding in de benen verbetert . Bij vochtophoping of spataders krijgen patiënten een drukverband om het onderbeen. De thuisverpleegkundigen helpen je bij het aanbrengen en wisselen van de steunkousen of zwachtels.

Als de bloeddoorstroming in de aderen onvoldoende is, ontstaat er verhoogde druk in de aderen. Dit leidt tot vochtophoping of oedeem. Wonden op het been genezen hierdoor moeilijk. De arts kan compressietherapie voorschrijven voor de behandeling van een wonde aan het been of het voorkomen ervan. Ook bij spataders kan een steunverband aangewezen zijn. De thuisverpleegkundigen brengen de  compressietherapie aan. Vraag advies en ondersteuning aan uw arts of thuisverpleegster.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij compressietherapie worden steunkousen of zwachtels rond het been aangebracht om de bloeddoorstroming te verbeteren. Het elastische materiaal van de verbanden compenseert de overmatige druk in de aders. De duur van de behandeling is afhankelijk per situatie. Het is belangrijk dat het aanbrengen van het verband juist gebeurt. Een thuisverpleegkundige kan je hierbij helpen.

De zwachtels / windels kunnen ook apart aangekocht worden. Bekijk hier alle beschikbare windels.