Korte rekwindel HekaDur Tex voor compressietherapie – 2 stuks

Vanaf: 12,08 ( 12,80 incl. BTW )

12,08 ( 12,80 incl. BTW )
12,57 ( 13,32 incl. BTW )
Artikelnummer: N/B Categorieën: ,
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Korte rekwindel voor compressietherapie dit is een techniek die de doorbloeding in de benen verbetert.

Eigenschappen van de Korte rekwindel HekaDur Tex

De Heka dur tex is een latexvrije korte rekwindel (circa 80%) en is gemaakt van 100% katoen. De zwachtel is wasbaar op 90 graden Celcius, steriliseerbaar op 121 graden Celcius, huidvriendelijk en bestand tegen zalven.

Toepassingen korte rekwindels

Deze korte rekverbanden zijn gemaakt van 100% katoen en geven krachtige compressie bij activiteit van de kuitspier wanneer je in beweging bent. De werkdruk is relatief hoog en de rustdruk relatief laag. De kuitspier zet tijdens het bewegen uit en drukt tegen de korte rekzwachtel die weinig of niet uitzet. De oppervlakkige venen worden in het been samengedrukt doordat de zwachtel het uitzetten van de kuitspier naar buiten verhindert. Met als gevolg dat de perforanten (verbindingsaderen tussen de diepe aderen in het been en de oppervlakkige aderen) en de diepe venen vernauwen waardoor het veneuze bloed terugstroomt. Dit effect werkt helend op oedeem een veneuze ulcera. Het korte rek verband kan zowel overdag als tijdens de nacht worden gedragen, het mag zelfs gedurende enkele dagen blijven zitten.

Wat is compressietherapie ?

Compressietherapie is een techniek die de doorbloeding in de benen verbetert . Bij vochtophoping of spataders krijgen patiënten een drukverband om het onderbeen. De thuisverpleegkundigen helpen je bij het aanbrengen en wisselen van de steunkousen of zwachtels.

Als de bloeddoorstroming in de aderen onvoldoende is, ontstaat er verhoogde druk in de aderen. Dit leidt tot vochtophoping of oedeem. Wonden op het been genezen hierdoor moeilijk. De arts kan compressietherapie voorschrijven voor de behandeling van een wonde aan het been of het voorkomen ervan. Ook bij spataders kan een steunverband aangewezen zijn. De thuisverpleegkundigen brengen de  compressietherapie aan. Vraag advies en ondersteuning aan uw arts of thuisverpleegster.

Deze korte rekwindel is ook beschikbaar in een volledig basispakket voor compressietherapie.