Exufiber AG+ 10 cm x 10 cm – 10 stuks

62,93 ( 66,71 incl. BTW )

Artikelnummer: 023128 Categorieën: ,
 • Vóór 12u00 besteld, volgende werkdag geleverd binnen België
 • 14 dagen retourgarantie
 • Keuze uit meer dan 5.000 producten
 • Beveiligde betaling

Beschrijving

Exufiber Ag+

Gelvormend vezelverband met snelle antimicrobiële werking voor sterk exsuderende wonden

Exufiber® Ag+ met Hydrolock®-technologie is een steriel non-woven gelvormend vezelverband met een snelle antimicrobiële werking voor duurzame bescherming tegen een groot aantal pathogenen, met inbegrip van biofilm.

In vivo data tonen aan dat Exufiber Ag+ een veel grotere impact heeft op biofilms van bacteriën, met name op Pseudomonas aeruginosa en Staphylococcus aureus [MRSA], dan Aquacel® Ag+ Extra.

Bij contact met exsudaat verandert Exufiber Ag+ in een gel. De gel bevordert een vochtige wondgenezing en blijft in één geheel zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden bij verbandwissels. De hoge absorptie- en retentiecapaciteit vermindert het risico op lekkage en maceratie.

Exufiber Ag+ is geschikt voor de behandeling van middelmatig tot sterk exsuderende wonden. U kunt Exufiber Ag+ gebruiken in combinatie met Mepilex® Border Flex, een unieke combinatie van Flex-technologie en Safetac®.

 • snelle antimicrobiële werking tot zeven dagen (in vitro)
 • doodt een brede waaier van pathogenen, met inbegrip van biofilm (in vivo)
 • hoge insluit capaciteit
 • sterk absorberend, zelfs onder compressie

Wanneer gebruikt u Exufiber Ag+

Exufiber Ag+ is geïndiceerd voor de behandeling van matig tot sterk exsuderende wonden. Het is geschikt voor diabetes voetulcera en veneuze beenulcera. Exufiber Ag+ kan gebruikt worden in combinatie met compressietherapie.

Hoe gebruikt u Exufiber Ag+

 1. Reinig de wond met een zoutoplossing of met water volgens de geldende klinische praktijk. Droog de omgevende huid grondig. Verwijder aseptisch uit de verpakking.
 2. Breng een droog Exufber Ag+ verband aan op de wond. Het verband moet de volledige wond bedekken. Het moet de droge omgevende huid minstens 1-2 cm overlappen voor de kleinere afmetingen en minstens 5 cm voor de grotere afmetingen. Het verband zal krimpen omdat het wondvocht absorbeert en begint te geleren.
 3. Breng de wiek of het verband losjes aan in de wond zodat er voldoende ruimte is voor het zwellen van het verband.
 4. Fixeer met een geschikt secundair verband. Compressietherapie kan toepast worden in combinatie met Exufber Ag+.

Zilver voor een verband dat bio film bestrijdt

Exufiber® Ag+ bevat fijne zilversulfaatkristallen die gelijkmatig over het verband verdeeld zijn. Wanneer exsudaat met het verband in aanraking komt, lossen de kristallen op en komen zilverionen vrij die een brede waaier van pathogenen kunnen doden.

Hydrolock® technologie voor een verband dat insluit en sterk blijft

In tegenstelling tot traditionele gelvormende vezelverbanden op de markt is Exufiber Ag+ een non woven verband met PVA vezels. Het verandert in een gel bij contact met exsudaat, waardoor het zich zachtjes aanpast aan het wondbed.

Onder een microscoop kunt u zien dat Exufiber verbanden gemaakt zijn van dicht opeengepakte vezels, om de vrije ruimte voor vocht of exsudaat te minimaliseren, zodat het ingesloten blijft.

Deze structuur verhoogt tegelijk de integriteit van het hele verband om intact te blijven, zonder de vezels te moeten versterken om het samen te houden.

 

EXTRA INFO

Exufiber AG extra info