Kurkspalk voor onderbeen voor volwassenen – 1 stuk

Vanaf: 41,81 ( 44,32 incl. BTW )

41,81 ( 44,32 incl. BTW )
49,23 ( 52,18 incl. BTW )
49,23 ( 52,18 incl. BTW )
Artikelnummer: N/B Categorie:
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Deze kurkspalk is een innovatief ontwikkeld, ready-to-use, wegwerpbaar spalkmateriaal gemaakt van kurk voor het onderbeen.

Comfortabel en snel in gebruik

Innovatief, comfortabel en volledig röntgen doorlaatbaar spalkmateriaal van kurk. Geschikt voor een breed indicatiegebied en het gehele behandeltraject. Kant-en-klaar, wegwerp en stofvrij. Dus gemakkelijk en snel te gebruiken.

Aanleggen kurkspalk

Een kurkspalk wordt vaak aangelegd na een operatie. Het is belangrijk dat deze steeds goed wordt aangelegd zodat de voet steeds in 90° in de spalk zit (tenzij anders voorgeschreven, vb. bij achillespeesruptuur) en dat er voldoende watten of dikke kous wordt aangebracht zodat er geen drukplekken ontstaan. Voldoende fixatie is ook belangrijk, zodat de spalk niet los komt te zitten.

Kurkspalk = rustspalk

Een kurkspalk is niet stevig genoeg om op te steunen. Deze spalken worden steeds aangelegd ter ondersteuning en fixatie van de voet. Voor effectieve steun moet een walkerboot worden gebruikt indien dit toegestaan is van uw arts of specialist.

Aanleggen van de spalk met dunne kous en watten

Start met de dunne kous aan te doen, trek deze mooi strak zodat er geen plooien ontstaan. Omwikkel de voet, enkel en onderbeen met watten zodat er een dikke, gelijkmatige laag ontstaat. Leg ook niet teveel watten aan, anders gaat de spalk knellen. Breng de spalk op de watten aan, duw de hiel hierbij diep in de spalk zodat de voet in 90° komt te staan (tenzij anders voorgeschreven). Blijf de spalk ondersteunen. Gebruik een crèpewindel rondom de kurkspalk om de spalk te gaan fixeren. Deze wordt strak aangelegd zodat de spalk niet kan verschuiven. Trek echter niet te hard aan, zodat er geen afknelling ontstaat.

Aanleggen kurkspalk met dikke kous

Doe de dikke kous aan, trek deze mooi strak aan zodat er geen plooien ontstaan. Breng de spalk op de dikke kous aan, duw de hiel hierbij diep in de spalk zodat de voet in 90° komt te staan (tenzij anders voorgeschreven). Blijf de spalk ondersteunen. Gebruik een crèpewindel rondom de kurkspalk om de spalk te gaan fixeren. Deze wordt strak aangelegd zodat de spalk niet kan verschuiven. Trek echter niet te hard aan, zodat er geen afknelling ontstaat.