Eau de cologne Mont St Michiel in glazen fles rozengeur 300 ml

3,19 ( 3,86 incl. BTW )

Artikelnummer: 50101 Categorieën: , ,
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Eau de cologne is een lichte, verfrissende geur, met een lage concentratie aan geurstoffen, maar met verlaagde functies.

Veelzijdigheid van Eau De Cologne

Eau de cologne is een lichte, verfrissende geur, met een lage concentratie aan geurstoffen. Je gebruikt het dan vooral om jezelf op te frissen, bijvoorbeeld in het vliegtuig, op een warme dag, of als je vermoeid bent. De basis van een cologne zijn altijd citrusnoten, zoals bergamot, limoen en sinaasappel. Die worden aangevuld met ingrediënten als lavendel en rozemarijn. De sterke geur en ontgeurende eigenschappen zorgen ervoor dat het ook werd gebruikt voor medische doeleinden. Vandaag is dit product wat vergeten, zeker door jongere generaties, maar het blijft een sterke metgezel in huis!

Als ontsmettingsmiddel

Deze vloeistof bestaat voor 85% uit alcohol en is bijzonder efficiënt om oppervlakken en zelfs je handen te ontsmetten! Het is niet voor niets dat sommige landen, zoals Turkije, het gebruik ervan tijdens de gezondheidscrisis hebben zien stijgen! Het aandeel ethanol ligt tussen de 70 en 90%, waardoor eau de cologne het celmembraan van virussen vernietigt.

Eau De Cologne om je te parfumeren

Om de afvoer van chemische producten uit je wasmachine te verwijderen, kan je wasverzachter vervangen door deze vloeistof. Schoffel? Door twee à drie dopjes in het compartiment voor wasverzachter te gieten. Een andere optie is dat je met een verstuiver regelmatig wat in je dressing en kleerkasten spuit. Die methode is veilig voor textiel, terwijl deze vloeistof volledig kleurloos is.

Om geurtjes uit je huis te verwijderen

Deze vloeistof is ook een goed alternatief voor wierook en geurkaarsen, waarvan de samenstelling soms vragen oproept. Meng helder water met enkele dopjes in een fles met verstuiver en spray dat over je zetels, gordijnen en andere stoffen meubels.

Eau De Cologne om je planten te verzorgen

Ander verrassend gebruik: eau de cologne kan worden gebruikt om bladeren van sommige planten te laten knipperen en gezonder te maken. Denk maar aan de kamerplant of de klimplant. Meng daarvoor een halve dop met een liter gedemineraliseerd water in een kom. Maak een (microvezel)doek nat en geschreven over elk blad afzonderlijk om zijn natuurlijke glans terug te geven. Geleidelijk elimineer je ook eventuele parasieten, zoals luizen, rode spinnen en andere ongedierte.

Om je huishoudproducten te parfumeren

Fan van zelfgemaakte huishoudproducten? Ook hier zal eau de cologne een grote hulp zijn. Witte azijn, sodabicarbonaat en zwarte zeep kunnen erg efficiënt zijn, maar hun geur (van gebrek aan parfum) kan een drempel zijn. Om dat probleem te omzeilen, kan je enkele doppen aan je voorbereiding toevoegen om je producten een ongekende frisheid te geven!