FFP2 mondmasker – 5 stuks

2,13 ( 2,58 incl. BTW )

Artikelnummer: 1651 Categorie:
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

FFP2 mondmasker – 5 stuks

FFP2 masker ter bescherming van de COVID-19 (Norm: EN149:2001)
Deze FFP2 mondmaskers kunnen ook aangekocht worden door particulieren.

Testrapport en certificaten op aanvraag verkrijgbaar via info@deforcemedical.be

1.Chirurgische mondneusmaskers zijn medische hulpmiddelen en vallen onder de bevoegdheid van FAGG
(Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten).

2.FFP2 maskers zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en vallen onder de bevoegdheid van FOD Economie.

FFP staat voor Filtering Facepiece Particle; ofwel: een gezichtsmasker dat deeltjes filtert. Het toegevoegde getal (FFP 1, 2 of 3) drukt uit hoe sterk de ingeademde lucht wordt gefilterd. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming. In de zorg wordt vooral gebruik gemaakt van FFP1- en FFP2-maskers. De maskers hebben de opschriften FFP1 (minimaal 80% van de deeltjes wordt tegengehouden), FFP2 (94%) of FFP3 (99%). Ook hebben de maskers een CE-markering. De maskers worden getoetst op basis van de norm NEN-EN 149 +A1 en moeten voldoen aan de Europese Verordening Persoonlijke beschermingsmiddelen (EC 2016/425).

FFP2 maskers vallen dus altijd in de groep van Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s) en niet in de groep van Medische hulpmiddelen. Dit geldt voor élk FFP2 masker van élke fabrikant. Meer informatie hierover vind je terug op de website van FOD Economie. Zie volgende link:

https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/mondmaskers-en-filters/conformiteit-voor-mondmaskers/technische-eisen-voor/coronavirus-faqs-over

Vergelijking van FFP2, KN95 en N95 maskers

Filterende gezichtsmaskers (FFR), die soms wegwerpademhalingstoestellen worden genoemd, zijn onderhevig aan diverse wettelijke voorschriften en normen over de hele wereld. Deze normen specificeren bepaalde vereiste fysieke eigenschappen en prestatiekenmerken in de opdracht aan de beademingsapparatuur om de naleving van de specifieke norm te claimen tijdens een pandemie of noodsituatie. De autoriteiten verwijzen vaak naar deze normen bij het doen van aanbevelingen voor beademingsapparatuur, waarbij ze bijvoorbeeld aangeven dat bepaalde populaties moeten een “N95, FFP2, of gelijkwaardig” beademingsapparaat gebruiken. Dit document is alleen bedoeld om een aantal belangrijke overeenkomsten te helpen verduidelijken tussen dergelijke verwijzingen, met name naar de volgende FFR prestatienormen:

– N95 (Verenigde Staten NIOSH-42CFR84)
– FFP2 (Europa EN 149-2001)
– KN95 (China GB2626-2006)
– P2 (Australië/Nieuw-Zeeland AS/NZA 1716:2012)
– Korea 1e klasse (Korea KMOEL – 2017-64)
– DS (Japan JMHLW-Melding 214, 2018)

Een ademhalingsbeschermingsmasker (FFP2) kun je best maximaal 4 uur dragen. Als je merkt dat ademen moeilijker wordt, kun je het masker eerder vervangen. Je vervangt het masker ook als het masker nat voelt of als het beschadigd is.

Vergeet niet uw handen regelmatig te wassen en ontsmetten

Mondmaskers kunnen niet terug genomen worden wegens hygiënische redenen.