Decifera Alginaat verband – Sterk absorberend wondverband in gelvorm – 5 stuks

Vanaf: 4,80 ( 5,81 incl. BTW )

8,68 ( 10,50 incl. BTW )
4,80 ( 5,09 incl. BTW )
12,56 ( 13,31 incl. BTW )
Artikelnummer: N/B Categorie:
  • Vóór 12u00 besteld op werkdagen, is dezelfde dag verstuurd
  • 14 dagen retourgarantie
  • Keuze uit meer dan 5.000 producten
  • Beveiligde betaling

Beschrijving

Decifera Alginaat verband. Sterk absorberend wondverband. Bij contact met wond exsudaat ontstaat er een vormvaste gel.

Decifera NIEUW Wondzorg gamma

Decifera biedt een overzichtelijk assortiment aan kwalitatief hoogwaardige wondzorgproducten voor complexe wonden. Een duidelijk assortiment waaruit eenvoudig de juiste keuze gemaakt kan worden. Dat brengt eenvoud in complexe wondzorg. Het levert betrouwbare zorg op, die ook nog eens heel betaalbaar is. Daarom: Decifera, de slimste keuze bij complexe wonden.

Hoe werkt Decifera Alginaat verband?

Decifera Alginate Dressing is een sterk absorberend wondverband dat bestaat uit calciumalginaat met carboxymethylcellulose (CMC). Bij contact met wondexsudaat ontstaat er een vormvaste gel. Dit draagt bij aan een vochtig wondmilieu dat de wondgenezing ondersteunt. Door de opname van wondexsudaat en debris heeft het verband een reinigend effect. Te gebruiken bij de behandeling van matig tot sterk exsuderende wonden. Ook in te zetten bij geïnfecteerde wonden.

Decifera Alginaat verband houdt zijn vormvaste structuur

In de praktijk komt het wel vaker voor dat het alginaat verband moeilijk te verwijderen is uit de wond, doordat het niet zijn vorm behoudt. Met Decifera Alginaat verband  is dit verleden tijd! Dit product houdt zijn vormvaste structuur. Gebruiksvriendelijk voor jou en minder pijnlijk voor jouw cliënt !

Aanbrengen van een Alginaatverband

De verschillende vormen waarin alginaatverbanden verkrijgbaar is, zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Bij gebruik van een alginaat verband in de vorm van een vlies, wordt het materiaal in de vorm van de wond gevouwen. Het is belangrijk om geen verband over de wondrand te laten komen, om verweking van die wondrand te voorkomen (door gelvorming en wondvocht). De wond wordt losjes opgevuld met het materiaal, waarbij goed moet worden opgelet dat ook diepere delen en ondermijningen op deze manier worden gevuld om achterblijvend wondvocht te voorkomen. Hier kunnen namelijk micro-organismen gaan broeden.

Afdekken van een Alginaat verband

Een Alginaat verband wordt afgedekt met een secundair verband. Dit kan een gewoon gaaskompres zijn. Bij sterk exsuderende wonden is hier wel een groter risico van maceratie. Bescherm de omliggende huid goed, bijvoorbeeld met een barrière ­spray, en verwissel het secundaire verband regelmatig. Fixeer het verband vervolgens met een fixatiepleister. Bij gebruik van een schuimverband als secundair verband, kiest men het beste een soort met een hoog absorptievermogen. Bij een sterk exsuderende wond zijn de eerste dagen één of meer verbandwisselingen per dag nodig; na een paar dagen kan het verband enkele dagen blijven zitten. Als de wond niet langer veel vocht afgeeft, kan ze verdrogen. Het is dan beter het alginaat met een wondfolie af te dekken.