Kies uw ideale thermometer

Bij een virale of bacteriële infectie is één van de eerste symptomen koorts. Koorts is een abnormale verhoging van de lichaamstemperatuur. Het efficiënt en correct meten van de lichaamstemperatuur, is noodzakelijk om een infectie op te sporen en een goeie behandeling op te starten. In ons gamma hebben we verschillende thermometers ter beschikking, zowel klassiek digitale thermometers als thermometers waarbij geen contact vereist is.

Onze tips

In een koude omgeving kunnen thermometers tijdelijk hun gevoeligheid verliezen. Je kan ze dus best bewaren bij kamertemperatuur. Na de thermometer een lange tijd te bewaren in bijvoorbeeld een koude auto, laat je deze best ongeveer 15 minuten opwarmen.
De temperatuur meten van een persoon die net uit een koude omgeving komt, zal ook minder efficiënt zijn. Lichaamsdelen zoals het voorhoofd of het oor zullen dan kouder zijn dan de effectieve lichaamstemperatuur. Meet dus enkel een patiënt bij kamertemperatuur.

Het onderhouden van thermometers kan je best doen met desinfecterende doekjes. Was thermometers niet overvloedig met water of alcohol. De volledige thermometers alsook je handen of oppervlaktes ontsmetten, kan je eenvoudig doen met Anios Quick Wipes. Deze doekjes zijn geïmpregneerd met een desinfecterende oplossing en zijn werkzaam na 30 seconden tegen virussen en bacteriën. Meliseptol zijn ontsmettingsdoekjes voor kleine oppervlakken die werkzaam zijn na 1 minuut.
De punt van een thermometer kan je gemakkelijk ontsmetten met kleine, zachte alcoholswabs zoals Soft-Zellin Alcoholdoekjes. Soft Swabs zijn kleine alcoholdoekjes gedrenkt in 70% isopropylalcohol, net zoals de Alcoholdoekjes voorkomen zij de verspreiding van infecties.

No Contact thermometers

No Contact thermometers vereisen geen contact met het lichaam. Deze thermometers zorgen voor het minste gevaar op besmetting, ook wanneer ze door niet-medisch geschoold personeel worden gebruikt. Omdat er geen direct huidcontact vereist is, zijn deze thermometers veilig en hygiënisch. De nieuwste meet-sensortechnologie registreert, zonder het lichaam of object aan te raken, de infraroodstraling van het lichaam en geeft binnen enkele seconden de temperatuur weer. Een slapende baby dient niet wakker gemaakt te worden wanneer men wenst om de temperatuur te meten. Dit zorgt dat deze thermometers zeer comfortabel in gebruik zijn.

De Thermoval Baby is voorzien van de nieuwste generatie meet-sensoren. Binnen de 3 seconden geeft deze thermometer de temperatuur van het voorhoofd geruisloos weer. Dit apparaat meet niet enkel de lichaamstemperatuur maar kan ook gebruikt worden voor de meting van objecten (bv. het baby flesje of het badwater) of ruimtes (bv. de kinderkamer). Thermoval Baby slaat de laatste 10 meetwaarden op zodat u de ontwikkeling van de koorts kunt opvolgen. Wanneer er koorts gedetecteerd wordt, licht het display rood op. Deze compacte thermometer is ideaal als origineel geboortegeschenk.

Contactloze infraroodthermometer

Thermo D+ is een zeer eenvoudige en compacte contactloze infraroodthermometer. Met slechts 1 druk op de knop meet u, op een comfortabele wijze, de temperatuur van uw patiënt of uw kindje op. De thermometer is voorzien van een alarmfunctie wanneer er koorts gedetecteerd wordt.

Daarnaast bieden we ook de No Contact Infrarood Thermometer aan. De contactloze babythermometer kan worden gebruikt om het voorhoofd of andere oppervlakten van het lichaam te meten. Het groot scherm geeft de temperatuur in 0,5 seconden weer. De thermometer, met een geheugen van de laatste 32 metingen, geeft nauwkeurige informatie over de lichaamsconditie van uw baby weer.

De Thermofocus zorgt voor een precieze en snelle bepaling van de temperatuur wanneer deze op een juiste afstand van de baby of volwassene wordt gehouden. Het volstaat op twee lichtpunten te richten op het voorhoofd. Het gebruik van infrarood straling zorg voor een veilige en hygiënische meting.

Oor- en voorhoofdsmeting

Lichaamstemperatuur kan ook betrouwbaar en efficiënt worden gemeten via het voorhoofd of het oor. De meting van de temperatuur kan op deze manier comfortabel gebeuren en is minder ingrijpend dan metingen via de mond, oksel of rectum.

De Veroval 2-in-1 Infrarood Thermometer kan zowel voor oor- als voorhoofdsmetingen gebruikt worden. Binnen de seconde wordt de temperatuur met hoge meetnauwkeurigheid weergegeven. Het apparaat kan 10 metingen onthouden waardoor het mogelijk is om de koorts op te volgen en is voorzien van een optisch koortsalarm. Extra beschermkapjes kunnen worden gekocht voor metingen in het oor.

De Thermoscan Pro 6000 van Welch Allyn is een oorthermometer die speciaal ontworpen is voor medische hulpverleners. Een groot LCD-scherm geeft nauwkeurig de temperatuur van uw patiënt weer. De laatste meting kan gemakkelijk worden teruggehaald met de geheugentoets. De sondepunt is voorverwarmd en duidt aan of de thermometer correct geplaatst is. Hij is voorzien van een 60-secondentimer voor het handmatig meten van hartslag en ademhaling. Samengevat: een geavanceerde thermometer voor professionelen. Oorkapjes zijn apart verkrijgbaar.

Digitale, klassieke thermometers

De klassiek digitale thermometers meten de temperatuur betrouwbaar op via de oksel, het rectum of onder de tong. Aangezien lichaamscontact vereist is, zijn deze thermometers minder hygiënisch dan bovenstaande thermometers. Ze leveren echter ook een betrouwbaar en nauwkeurig resultaat.

De Digitale lichaamsthermometer Classic en de Thermoval digitale thermometer Standaard zijn eenvoudige en compacte thermometers die koorts opmeten na een meettijd van ongeveer 1 minuut. Naast deze klassiekers zijn nog enkele varianten beschikbaar. De Thermoval Rapid geeft het resultaat in slechts 10 seconden weer dankzij een nieuwe technologie. Thermoval Kids zorgt voor een kindvriendelijke versie van deze thermometer door hem te voorzien van vrolijke kleuren. De Thermoval Flex is een thermometer met flexibele tip wat ideaal is voor zelfmeting.

Jezelf verder beschermen tegen virale of bacteriële infecties kan onder andere door afstand te houden van de patiënt. Het dragen van mondmaskers kan efficiënt zijn bij correct gebruik. Lees hierover onze blog over bescherming tegen virussen. Dé belangrijkste voorzorgsmaatregel blijft persoonlijke hygiëne zoals het regelmatig wassen en ontsmetten van de handen. Alcoholgels bieden hierbij een efficiënte bescherming.

Add another Row